Crème brûlée
- 10 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 1 vaniljatanko
- ¾ dl sokeria
- 3 kananmunankeltuaista
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
Pinnalle:
- tummaa ruokokidesokeria
Valmistusohje
- Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisten joukkoon.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Kiehauta kerma ja maito, kaada kerma-maito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos neljään uunin kestävään annosvuokaan.
- Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia ja jatka kypsennystä 100 asteessa, kunnes vanukkaat ovat kohtuullisen hyytyneitä. Aikaa kypsymiseen kuluu yhteensä 1- 1 ½ tuntia.
- Jäähdytä. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle hieman ruokokidesokeria.
- Käytä paahtovanukkaita pikaisesti uunissa grillivastuksen alla sen verran, että sokeri sulaa ja paahtuu.
- Tarjoa Crème brûléen lisäksi raikkaita marjoja.
- Vinkki! Kätevintä on käyttää käsikäyttöistä poltinta, jolla paahdat pinnan muutamassa sekunnissa. Polttimia myydään isoissa tavarataloissa.
Lakritsinen Crème brûlée
Saatat pitää myös tästä. Katso kuinka helppo on tämän tuunatun version tekeminen.