Crème brûlée

  • 10 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Crème brûlée eli Paahtovanukas
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

43 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Crème brûlée, toiselta nimeltään Paahtovanukas, on nimensä mukaisesti kermaista vanukasta, jonka kruunaa pinnalle paahdettu sokeri.

Advertising information

Ainekset

  • 1 1 vaniljatanko
  • ¾ dl sokeria
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
Pinnalle:
  • tummaa ruokokidesokeria

Valmistusohje

  • Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisten joukkoon.
  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  • Kiehauta kerma ja maito, kaada kerma-maito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos neljään uunin kestävään annosvuokaan.
  • Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia ja jatka kypsennystä 100 asteessa, kunnes vanukkaat ovat kohtuullisen hyytyneitä. Aikaa kypsymiseen kuluu yhteensä 1- 1 ½ tuntia.
  • Jäähdytä. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle hieman ruokokidesokeria.
  • Käytä paahtovanukkaita pikaisesti uunissa grillivastuksen alla sen verran, että sokeri sulaa ja paahtuu. 
  • Tarjoa Crème brûléen lisäksi raikkaita marjoja.
  • Vinkki! Kätevintä on käyttää käsikäyttöistä poltinta, jolla paahdat pinnan muutamassa sekunnissa. Polttimia myydään isoissa tavarataloissa.
Lakritsinen creme brulee

Lakritsinen Crème brûlée

Saatat pitää myös tästä. Katso kuinka helppo on tämän tuunatun version tekeminen.

Lakritsinen Crème brûlée

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä