Karviais-vadelmavispipuuro

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 l karviaismarja
  • 200 g vadelma
  • 1 ½ l vesi
  • 1 l karviaismarjoista keitetty liemi
  • 1 ½ dl sokeri
  • 1 ½ dl mannasuurimo

Syksyn marjat ovat ehtineet jo pakastimeen. Niistä valmistat upean jälkiruoan tai välipalan puuron muodossa. Voit koota annoksen myös astetta juhlavammaksi laittamalla kerroksittain puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta.

Karviais-vadelmavispipuuro
4 annosta

1 l karviaismarjoja
200 g vadelmia
1 ½ l vettä
1 l karviaismarjoista keitettyä lientä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita

Laita karviaismarjat, vadelmat ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes marjoista on irronnut väri ja maku nesteeseen.
Siivilöi marjat pois.
Tarkista että nestettä on litra. Jos sitä on vähemmän, lisää vettä. Jos nestettä on enemmän, lisää sokerin ja mannasuurimoiden määrää.
Kuumenna neste kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon sokeri.
Kiehauta ja lisää mannasuurimot sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa jäähtyneenä sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi puuroksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä