Salmiakki-lakritsikakku
- 30 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 8 savoiardikeksiä
- 1 dl maitoa
- 2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa TAI
- 4 dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa TAI
- 200 g sitruunatuorejuustoa (vaihtoehto)
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- ½ dl vettä
- 200 g Kouvolan Lakritsi lakupaloja
Pinnalle:
- 1-2 dl kuohukermaa TAI
- 1-2 dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- 200 g Kouvolan Lakritsi lakupaloja
Valmistusohje
- Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräinen osa paperista pois.
- Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle.
- Sekoita maito ja lakritsijauhe keskenään ja valuta keksien päälle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteesee koko ajan sekoittaen.
- Ripottele keksipohjan päälle lakritsipalat. Kaada päälle täyte.
- Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
- Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele päälle hieman lakritsijauhetta.
- Ripottele kakun keskelle salmiakki-lakritsipaloja.
- Tarjoa salmiakki-lakritsikakku!