Salmiakki-lakritsikakku

  • 30 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 8 savoiardikeksi
  • 1 dl maito
  • 2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
Täyte:
  • 5 liivatelehti
  • 4 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) vispikerma
  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • (vaihtoehto) sitruunatuorejuusto
  • 1 dl tomusokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
  • ½ dl vesi
  • 200 g Kouvolan Lakritsi lakupala
Pinnalle:
  • 1-2 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) vispikerma
  • 2 rkl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
  • 200 g Kouvolan Lakritsi lakupala

Salmiakki-lakritsikakku on salmiakin ja lakritsin ystävän herkkua!
Valmista kakku jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin jähmettymään ja koristele helposti hetki ennen tarjoilua! Tuotteita löydät Kouvolan Lakritsin omasta lakukaupasta

Salmiakki-lakritsikakku
8 annosta

8 savoiardikeksiä
1 dl maitoa
2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa, maustamaton tai sitruuna
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
½ dl vettä
200 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja

Pinnalle:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
200 g Kouvolan Lakritsi Salmiakki-lakritsipaloja

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräinen osa paperista pois.
Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle.
Sekoita maito ja lakritsijauhe keskenään ja valuta keksien päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteesee koko ajan sekoittaen.
Ripottele keksipohjan päälle lakritsipalat. Kaada päälle täyte.
Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele päälle hieman lakritsijauhetta.
Ripottele kakun keskelle salmiakki-lakritsipaloja.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: