Ruokaisa falafelkakku
- 30 min Työaika
- 12 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 400 g ruisleipä
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Täyte:
- tarpeen mukaan vesi
- 7 liivatelehti
- 2 ½ dl kuohukerma
- 400-500 g basilikatuorejuusto
- 2 x 160 g Baba Nokkoshummus
- ½ dl vesi
- (vaihtoehto) sitruunamehu
Pinnalle:
- 1 prk Baba Punajuurihummus
- maun mukaan rucolanverso
- 1 rasia Baba Härkäpapu Falafel
- 1 rasia Baba Olivinade oliivi-valkosipulitahna
- 1 rasia Baba Marokkolaiset porkkanat
- pala vesimeloni
- 50 g fetajuusto
Ruokaisa falafelkakku on kesän trendikkäin suolainen kakku. Tästä kakusta löydät upeat maut kesän juhliin tai vaikka tyylikkääksi piknik-evääksi. Baba Foodsin tuotteet löydät hyvin varusteltujen markettien hyllystä ja jos et löydä, pyydä kauppiasta tilaamaan. Nämä käsinvalmistetut herkut tehdään Helsingin Herttoniemessä. Baban uutuus on härkäpavuista valmistetut falafelit. Kokeile niitä tähän kakkuun.
Ruokaisa falafelkakku
12 annosta
Pohja:
400 g ruisleipää rouhittuna
100 g voita tai margariinia
Täyte:
vettä + 7 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
400-500 g basilikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
2 x 160 g Baba Nokkoshummusta
½ dl vettä tai sitruunanmehua
Pinnalle:
1 prk Baba Punajuurihummusta
muutama kämmenellinen rucolan versoja
1 rasia Baba Härkäpapu Falafeleja
1 rasia Baba OIivinadea
1 rasia Baba Marokkolaisia porkkanoita
pala vesimelonia
n. 50 g fetajuustoa
Laita ruisleipäviipaleet tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon sulatettu voi tai margariini. Sekoita, kunnes seos on murumaista. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatelehdet limittäin kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja sekoita joukkoon basilikatuorejuusto tai muu maustettu suolaiseen ruoanlaittoon tarkoitettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon myös nokkoshummus. Kuumenna vesitilkka tai sitruunanmehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja valuta täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Lusikoi pinnalle ilmavasti punajuurihummusta ja ripottele päälle rucolanversoja. Tee keskelle keko härkäpapu falafeleista. Voit halutessasi puolittaa falafelit. Koristele kakku vesimelonipalloilla tai -kuutioilla. Murenna pinnalle vielä fetajuustoa.
Tarjoa.