Hyydytetty omenakakku

  • 20 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 6 savoiardikeksi
  • 1 dl maito
  • 1 tl vaniljasokeri
Täyte:
  • 7 liivatelehti
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 250 g maitorahka
  • 2-3 dl omenahillo
  • (vaihtoehto) omenasose
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kaneli
  • 2 rkl vesi
Pinnalle:
  • 2-4 omena
  • 2 rkl siirappi
  • ripaus kaneli
  • 1 rkl vesi
Päälle:
  • 1 dl vesi
  • ½ dl hyytelösokeri

Syksyn upea omenasato ansaitsee päästä kakkuun.
Valmista ihanan raikas omenakakku juhlahetkeen tai leivo se vaikka syksyä juhlistamaan!

Hyydytetty omenakakku
8 annosta

Pohja:
6 savoardikeksiä
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
7 liivatelehteä + vettä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2-3 dl omenahilloa tai omenasosetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 rkl vettä

Pinnalle:
2-4 omenaa koosta riippuen
2 rkl siirappia
ripaus kanelia
(1 rkl vettä)

Päälle:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaa. Vuoraa pohja leivinpaperilla.
Laita maito ja vaniljasokeri syvälle lautaselle ja kasta savoiardikeksit maidossa.
Laita keksit vuoan pohjalle. Taita reunakekseistä pieniä paloja täyttämään koloja.

Laita liivatelehdet limittäin likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, omenahillo tai omenasose, vaniljasokeri ja kaneli. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa sokerilla tai lisää omenahilloa.
Kiehauta vesi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja suojaa kevyesti foliolla tai kelmulla.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Voit valmistella omenat jo valmiiksi.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
Laita omenalohkot, siirappi ja ripaus kanelia kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät hieman. Lisää joukkoon tarvittaessa ruokalusikallinen vettä.
Jäähdytä.

Lado omenalohkot kakun pinnalle.
Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan. Valuta sokeriliemi lusikalla omenalohkojen päälle ja nosta hetkeksi kylmään.
Pyöräytä vuoka veitsellä kevyesti irti ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: