Gluteeniton mangokakku

  • 40 min Työaika
  • 4 h 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Gluteeniton mangokakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

165 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mangokakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Erityisen ihana herkku se on kevään ja kesän juhlapöydässä. Raikas mango on upean makuinen ja sen väri kilpailee hohtavan auringon kanssa. Ihana juhlaherkku! Valmistat sen gluteenittomana Semperin tuotteiden avulla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja
  • 150 g Semper Kola keksejä
  • tai Semper välipalakeksejä
  • tai Semper Kaura Digestive keksejä
  • 50-70 g voita
  • tai margariinia sulatettuna
Täyte
  • 4 kpl liivatelehteä
  • vettä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • tai maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle (kiille)
  • 2 prk Semper Mangososetta
  • 1 dl hyytelösokeria

Ohje

  • Hienonna Semper gluteenittomat keksit esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla tai tehosekoittimessa.
  • Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksinmuruseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.
  • Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
  • Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
  • Valuta seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
  • Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Valmista kiille.
  • Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta.
  • Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
  • Anna kiehua, kunnes liemi hieman kirkastuu.
  • Anna seoksen jäähtyä hetki.
  • Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa lusikalla vähän kerrallaan.
  • Nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
  • Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  • Gluteeniton mangokakku on valmis tarjottavaksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: