Baileys-kakku
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 10 Annosta
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 250 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte:
- 5 liivatelehtiä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 prk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl Baileys Orginal Irish Crem -likööriä
Pinnalle:
- 200-300 g fudgeja
- kultaista tomuväriä
Valmistusohje
- Hienonna piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään.
- Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
- Siirrä tarjoiluvadille. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
- Nosta Baileyskakku tarjolle!
Usein kysytyt kysymykset: Baileys-kakku
Mikä on Baileys-kakku?
-
- Yleensä tarkoitetaan Baileys-juustokakkua, jossa täytteeseen lisätään Baileys-kermalikööriä.
- On olemassa myös Baileys-suklaakakku, jossa likööri maustaa sekä taikinan että kuorrutuksen
Milloin kakku kannattaa valmistaa?
- Juustokakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa.
- Kakun voi myös pakastaa, ja se säilyy hyvin juhlia varten
Voiko reseptiä muunnella?
- Kyllä! Baileys-kakkuun voi käyttää eri versioita Baileysista (esim. suklaa, karamelli).
- Koristelussa voi käyttää marenkeja, macaronseja, suklaalastuja tai koristerakeita
Onko kakku aikuisten herkku?
Kyllä, sillä Baileys sisältää alkoholia. Kakku sopii aikuiseen makuun, mutta alkoholi ei ole hallitseva vaan tuo pehmeän vivahteen
Mitä kannattaa huomioida valmistuksessa?
- Liivate on tärkeä juustokakun rakenteen kannalta.
- Pohja tehdään yleensä kekseistä ja voista, ja täyte sisältää tuorejuustoa, kermaa ja Baileysia.
- Suklaaversiossa kannattaa käyttää laadukasta tummaa suklaata
Vinkit ja haasteet
- Riskit: Jos liivatetta ei liota kunnolla, kakku voi jäädä liian löysäksi.
- Koristelu: Älä pelkää runsautta – Baileys-kakku kestää näyttävän koristelun.
- Säilytys: Jääkaapissa 2–3 päivää, pakastettuna jopa viikkoja.