Kana-riisivuoka

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

294 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 10 Annosta
Kana-riisivuoka

Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju

Kana-riisivuoka maistuu taatusti koko perheelle. Pienen esivalmistelun jälkeen ruoka valmistuu uunissa. Voit vaihdella vihanneksia ja hedelmiä ruokaan maun mukaan. Pääsiäisateriallekin sopiva Vihreäkeiju Minttu maustaa grillatun broilerin herkulliseksi. Valmista yhteen isoon tai kahteen pienempään uunivuokaan. Kokeile!
Videon löydät reseptin lopusta.

Advertising information

Video: Kana-riisivuoka


Ainekset

10 annosta
  • 5 dl vettä
  • 5 dl jasmiiniriisiä
  • 1 grillattu broileri
  • 1 dl rypsiöljyä TAI
  • 1 dl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 1 limen mehu
  • 1 ruukku Vihreäkeiju minttua
  • 1 punainen paprika
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • muutama kevätsipulinvarsi
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 prk säilykemangoa valutettuna
  • 100-200 g juustoraastetta
  • 3 dl ruokakermaa TAI
  • 3 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • limepippuria myllystä
Koristeluun:
  • Vihreä Keiju minttua

Valmistusohje

  • Laita vesi ja Jasmiini riisit kattilaan ja anna kiehua kannen alla sekoittamatta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää.
  • Poista grillatusta broilerista nahka ja revi liha suupaloiksi.
  • Laita rypsi- tai oliiviöljy pieneen leikkurinterällä varustettuun kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
  • Laita joukkoon Vihreäkeiju minttua. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi ja sekoita broilerisuikaleiden joukkoon
  • Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  • Käytä sokeriherneenpalot kokonaisina tai leikkaa vinosuikaleiksi. Ota nämä sivuun.
  • Hienonna kevätsipulinvarret ja puolita kirsikkatomaatit.
  • Murusta fetajuusto.
  • Valuta säilykemango.
  • Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja limepippuria myllystä.
  • Jaa riisi, kana ja muut ainekset kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kerma-muna-juustoseos. Kuumenna 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Koristele kana-riisivuoka tuoreella mintulla.

Usein kysytyt kysymykset: Kana-riisivuoka

1. Voiko käyttää raakaa riisiä vai pitääkö keittää ensin?

  • Useimmissa resepteissä riisi laitetaan vuokaan raakana. Neste (vesi, liemi, kerma) kypsentää riisin uunissa.

2. Mitä kanaa kannattaa käyttää – rintafileetä, paistileikettä vai suikaleita?

  • Kaikki käy! Rintafileet ovat vähärasvaisia, paistileikkeet mehevämpiä. Marinoidut suikaleet tuovat makua, mutta voivat olla suolaisia.

3. Miten vuoasta saa mehevän eikä kuivan?

  • Riittävä määrä nestettä on avain. Yleensä käytetään kanaliemikuutiolla maustettua vettä ja ruokakermaa. Juustoraaste pinnalle tuo lisämehevyyttä.

4. Voiko kana-riisivuoan tehdä etukäteen tai pakastaa?

  • Kyllä! Vuoan voi valmistaa valmiiksi jääkaappiin ja paistaa myöhemmin. Kypsä vuoka kestää myös pakastamisen, vaikka rakenne voi hieman muuttua.

5. Mitä kasviksia voi lisätä mukaan?

  • Pakastekasvikset kuten maissi, paprika, pinaatti, parsakaali ja sipuli toimivat hyvin. Ne voi lisätä jäisinä suoraan vuokaan.
Kana-riisivuoka

Kauppalista

Yhteistyössä