Butter chicken – intialainen voikana

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Intailainen voikana eli butter chicken
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

231 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Butter chicken eli intialainen voikana on tuttu intialaisista ravintoloista. Vaikka raaka-ainelista näyttää pitkältä, se ei mausteita lukuun ottamatta sisällä kovinkaan montaa ainesta. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen loppuvaiheessa veteen sekoitetulla vehnäjauholla. Tämä ruoka on upean makuinen ja sen houkutteleva tuoksu täyttää keittiön.

Makuja maailmalta

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Butter chicken
  • 4 broilerinfileetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl garam masala mausteseosta
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2½ dl maustamatonta jogurttia
Lisäksi:
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipaprika
  • 50 g voita
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl garam masala mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 laakerinlehti
  • 250 g paseerattua tomaattia
  • 50 g tomaattipyreetä
  • ½ rkl hunajaa
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

  • Paloittele broilerinfileet suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita ne kulhoon.
  • Laita joukkoon sitruunamehu, rypsiöljy, garam masala, korianterinsiemenet ja jogurtti.
  • Sekoita ja anna maustua hetki.
  • Voit laittaa fileet marinoitumaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
  • Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista marinoidut broileripalat kauttaaltaan, kunnes neste pannulta on haihtunut.
  • Nosta sivuun.
  • Käsittele maustekasvikset.
  • Kuori ja hienonna sipuli, inkivääri, valkosipulinkynnet ja chilipaprika.
  • Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai isossa pannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
  • Lisää voi, sitruunamehu, inkivääri, valkosipuli, chilipaprika, mustapippuri, garam masala, juustokumina ja laakerinlehdet.
  • Paista seosta miedolla lämmöllä noin minuutti käännellen.
  • Lisää joukkoon paseeratut tomaatit, tomaattipyree ja hunaja.
  • Anna kiehua muutama minuutti.
  • Lisää kerma ja suola.
  • Anna kiehua vielä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Lisää kastikkeeseen broileripalat ja voi.
  • Anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.
  • Tarkista maku. Nauti butter chicken lisukkeiden kera.
  • Huom! Reseptissä voi laitetaan kahdessa osassa.
Naanleipä

Saatat pitää myös...

Jos haluat, on naanleivän teko helppoa. Tutustu reseptin linkistä.

Naanleipä
Butter chicken eli intialainen voikana

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: