Nasi goreng eli paistettu riisi

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
nasi goreng
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Nasi goreng eli paistettu riisi on kuin pyttipannu, johon voit laittaa monenlaisia aineksia joita kaapistasi löydät. Hyödynnä myös edelliseltä aterialta jäänyt riisi, mikäli se ei ole päässyt kuivahtamaan. Nasi Goreng on tuttu ennen kaikkea indonesialaisesta keittiöstä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 10 dl kypsää jasmiiniriisiä (noin 3 dl raakana + 3-4 dl vettä)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g broilerin fileesuikaleita
  • ripaus suolaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 lehtisellerinvartta
  • ½ dl soijakastiketta tai valmista ateriakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

  • Mikäli käytössäsi ei ole valmiiksi kypsennettyä riisiä, kypsennä riisi näin: Huuhtele riisi ja mittaa se kattilaan.
  • Lisää joukkoon yhtä paljon tai hieman enemmän vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja sammuta valurautalevy. Anna riisin hautua kannen alla kypsäksi kurkkimatta kattilaan. Tämä vie aikaa noin 20 minuuttia.
  • Mikäli valmistat ruoan kaasu-, induktio- tai keraamisella liedellä, kypsennä riisi mahdollisimman pienellä lämmöllä.
  • Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta ripauksella suolaa. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Leikkaa sipuli puoliksi ja ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kesäkurpitsa ensin puoliksi pituussuunnassa.
  • Koverra kesäkurpitsasta sisus pienellä lusikalla ja leikkaa jäljelle jäänyt kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa myös lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset joukkoon ja kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset hieman kypsyvät, mutta ovat vielä rouskuvan pureskeltavia.
  • Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta pannulla, kunnes riisi saa kaunista väriä. Mausta ruoka soijakastikkeella, mustapippurilla ja runsaalla määrällä tuoretta korianteria.
  • Tarkista maku.
  • Vinkki! Mikäli haluat, voit ennen korianterin lisäämistä rikkoa joukkoon muutaman kananmunan. Anna niiden seistä hetki ruoan joukossa ja sekoita sitten riisin joukkoon.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä