Nasi goreng eli paistettu riisi
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 10 dl kypsää jasmiiniriisiä (noin 3 dl raakana + 3-4 dl vettä)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g broilerin fileesuikaleita
- ripaus suolaa
- 1-2 sipulia
- 2 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- 2 lehtisellerinvartta
- ½ dl soijakastiketta tai valmista ateriakastiketta
- mustapippuria myllystä
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
- Mikäli käytössäsi ei ole valmiiksi kypsennettyä riisiä, kypsennä riisi näin: Huuhtele riisi ja mittaa se kattilaan.
- Lisää joukkoon yhtä paljon tai hieman enemmän vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja sammuta valurautalevy. Anna riisin hautua kannen alla kypsäksi kurkkimatta kattilaan. Tämä vie aikaa noin 20 minuuttia.
- Mikäli valmistat ruoan kaasu-, induktio- tai keraamisella liedellä, kypsennä riisi mahdollisimman pienellä lämmöllä.
- Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta ripauksella suolaa. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Leikkaa sipuli puoliksi ja ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kesäkurpitsa ensin puoliksi pituussuunnassa.
- Koverra kesäkurpitsasta sisus pienellä lusikalla ja leikkaa jäljelle jäänyt kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa myös lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset joukkoon ja kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset hieman kypsyvät, mutta ovat vielä rouskuvan pureskeltavia.
- Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta pannulla, kunnes riisi saa kaunista väriä. Mausta ruoka soijakastikkeella, mustapippurilla ja runsaalla määrällä tuoretta korianteria.
- Tarkista maku.
- Vinkki! Mikäli haluat, voit ennen korianterin lisäämistä rikkoa joukkoon muutaman kananmunan. Anna niiden seistä hetki ruoan joukossa ja sekoita sitten riisin joukkoon.