Kikherne-kauraleipäset
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl Foodin kikhernejauho
- 1 dl vehnäjauho
- 2 dl kaurahiutale
- 2 tl leivinjauhe
- 2 dl vesi
- ½ tl suola
- ½ dl oliiviöljy
- 1 tl kuivattu rakuuna
Lisäksi:
- Foodin Cashewtahna
- mansikka
- hunaja
Aamu- ja iltapalaksi sopivat kikherne-kauraleipäset maistuvat myös brunssilla. Tarjoa seuraksi herkullista cashewtahnaa ja mansikoita. Valuta pinnalle hieman hunajaa ja nauti.
Leipäset sopivat toki myös suolaisten täytteiden kanssa tarjottavaksi.
Gluteeniton ja proteiinirikas kikhernejauho sopii monenlaiseen leivontaan. Mikäli haluat tehdä taikinasta gluteenittoman, käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta ja varmista että kaurahiutaleet ovat gluteenittomia.
Gluteeniton, maidoton ja vegaaninen cashewtahna on hellävaraisesti, matalassa lämpötilassa (alle 40 °C) kivimyllyssä paahtamattomista cashewpähkinöistä jauhettu kermaisen täyteläinen tahna, joka sopii dippailuun, levitteeksi, smoothien joukkoon ja leivonnaisten täytteeksi. Tämä tahna täytyy kokea!
Nämä herkulliset raaka-aineet löydät Foodinin valikoimista.
Kikherne-kauraleipäset
10 kpl
2 dl Foodin kikhernejauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi:
Foodin Cashewtahnaa
mansikoita
hunajaa
Mittaa kikhernejauhot, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhoon.
Lisää joukkoon vesi, suola, oliiviöljy ja rakuuna ja kääntele taikina sekaisin.
Nosta taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mikäli haluat litteämpiä leipäsiä, voit litistää kekoja hieman.
Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.
Halkaise ja sipaise pintaan ihastuttavaa cashewtahnaa. Viipaloi päälle mansikoita ja valuta pinnalle hunajaa.