Hyydytetty savuporo-voileipäkakku

  • 1 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

25 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 325 g maalahden limppu
  • 100 g voi
Täyte
  • 5 liivatelehti
  • 2 ½ dl kuohukerma
  • 600 g yrttituorejuusto
  • 1 punainen paprika
  • 1-2 maustekurkku
  • 1-2 rkl sinappi
  • 2 tl kuivattu rakuuna
  • 2 dl tuore rucola
  • ½ dl vesi
Pinnalle
  • 100 g savuporoleikkele
  • ½ l vesi
  • suola
  • 5-10 miniparsa
  • 50 g miniluumutomaatti
  • tuore rucola
  • karambola

Taikinajuureen leivottu aito Maalahden Limppu on maidoton ja laktoositon. Se valmistetaan täysin perinteisen reseptin mukaan, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Maalahden Limppu on maultaan hapanmakea. Alkuperäinen valmistusmenetelmä antaa leivälle sen luonnollisen, hienon maun. Maalahden Limppu on riittoisa ja käyttötavoiltaan monipuolinen.

Valmista hienostunut hyydytetty voileipäkakku ja tarjoa juhlahetkissä.

Hyydytetty savuporo-voileipäkakku
10-15 annosta

325 g Maalahden Limppua
100 g sulatettua voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
600 g yrttituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
1 punainen paprika
1-2 maustekurkkua
1-2 rkl sinappia
2 tl kuivattua rakuunaa
2 dl hienonnettua rucolaa
½ dl vettä tai maustekurkkupurkin lientä

Pinnalle:
100 g savuporoleikkeleitä
½ l vettä + ripaus suolaa
5-10 miniparsaa
50 g miniluumutomaatteja
rucolaa
karambolaviipaleita

Hienonna Maalahden Limppu yleiskoneen leikkurinterällä.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka tai säädettävä pitkänmallinen reunavuoka leivinpaperilla.
Painele leipä-voiseos vuoan pohjalle.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma.
Vatkaa joukkoon yrttituorejuusto.
Hienonna paprika ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
Lisää ne täytteeseen sinapin, kuivatun rakuunan ja hienonnetun rucolan kanssa.
Tarkista maku. Lisää aineksia tarvittaessa.
Kuumenna vesi tai kurkkupurkin liemi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada liemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja suojaa kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle rucolaa.
Koristele kakku savuporoleikkeleillä, miniluumutomaateilla ja karambolaviipaleilla.
Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää parsat veteen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja valuta. Laita jäähtyneet parsat kakun päälle.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä