Vadelmakääretorttu

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

101 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

  • 10 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 12 Annosta
vadelmakääretorttu

Kääretorttu on perusleivonnainen, jonka valmistus kannattaa opetella. Voit täyttää sitä mielesi mukaan ja koristella kakuksi tai leivoksiksi. Tämä vadelmakääretorttu on jo valmiiksi gluteeniton.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
  • 2 leivinpaperiarkkia
  • ½ dl sokeria
Täyte:
  • 400 g vadelmahilloa

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Laita työtasolle leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria. Kumoa torttulevy leivinpaperiarkille.
  • Levitä pinnalle reunoja myöten vadelmahilloa ja kääri torttu tiukahkolle rullalle.
  • Laita vadelmakääretorttu jääkaappiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
  • Tuunaa! Mikäli haluat kaakaokääretortun, korvaa kolmannes perunajauhoista sokeroimattomalla kaakaojauheella. Käytä täytteeksi erilaisia hilloja, kermavaahtoa, kerma-rahkaseosta tai vaikka suklaa- tai kaakaolevitettä. Voit halutessasi siivilöidä pinnalle myös tomusokeria.

Kauppalista

Yhteistyössä