1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,20/5)

Sunnuntai Leivontamargariinit kuuluvat varmasti useimpien suomalaisten keittiömuistoihin. Monen kodissa jo lapsuudessa leivottiin viikonlopun pullaherkut, vatkattiin unelmatortun täyte ja sulatettiin uunipannulla pannukakun leivontamargariini. Sunnuntai tuoteperheen Leivontamargariinin rinnalla on myös Laktoositon Leivontamargariini, sekä juokseva margariini pullossa, joka sopii ruoanlaittoon ja leivontaan.
Tämä piiras maistuu syksyn pimeydessä ja talven kylmyydessä vaikkapa kuuman teen tai glögin seurana.

Päärynäinen Punajuuri-homejuustopiiras
8-10 annosta

Pohja:
100 g Sunnuntai Leivontamargariini tai Leivontamargariini Laktoositon
3 dl juuressosetta
½ tl suolaa
2 dl Sunnuntai vehnäjauhoja

Täyte:
1 päärynä
1-2 punajuurta
25 g Sunnuntai Leivontamargariini tai Leivontamargariini Laktoositon
n. 100 g sinihomejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
2 tl kuivattua rakuunaa

Lisäksi:
(sinihomejuustoa)
(tuoretta rakuunaa)

Sulata Sunnuntai Leivontamargariini kasarissa tai syvällä lautasella mikroaaltouunissa. Mittaa leivontakulhoon juuressose, suola ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini. Painele seos halkaisijaltaan 25-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen. Esipaista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte. Kuori päärynä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori punajuuret ja raasta ne. Kuumenna Sunnuntai Leivontamargariini pannulla ja anna vaahdon laskeutua. Lisää punajuuriraaste ja hetken päästä päärynäpalat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Nosta pannu levyltä. Sekoita kuohukerma, kananmunat, suola ja rakuuna keskenään. Levitä punajuuritäyte piiraspohjan päälle tasaisesti. Ripottele halutessasi pinnalle sinihomejuustoa muutama nokare. Kaada päälle kerma-kananmunaseos.
Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Koristele halutessasi tuoreella rakuunalla ja sinihomejuustolla.

Tarjoa hieman lämpimänä!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.