1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 3,27 / 5)
Ladataan...

Joulutortut tuntuvat olevan monen suosikkileivonnainen joulunaikaan. Perinteisen tähtitortun rinnalla voit tarjota myös suolaisia joulutorttuja, joiden pinnalle voi laittaa esimerkiksi graavilohta, savulohta, mätiä, katkarapuja tai vaikka kinkkurouhetta tai lihaisia leikkeleitä.

Suolaiset joulutortut

500 g paketti valmiita lehtitaikinalevyjä
kananmuna voiteluun
100 g creme fraichea
sitruuna- tai lime-pippuria
suolaa
n. 100 g graavilohta
tilliä

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan ja taittele reunat kuten paistaisit perinteisiä tähtitorttuja.
Voitele tortut kananmunalla ja paista ilman täytteitä 200-225 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat kauniin värin.

Sekoita creme fraichen joukkoon sitruuna- tai lime-pippuria ja mausta tarvittaessa suolalla.
Voit lisätä myös muita mausteita mielesi mukaan.
Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle creme fraichea. Laita pinnalle graavilohta ja tilliä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.