Voileipäkakku savulohesta
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 18 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
- 3 dl kasvislientä
- kalalientä
- 350 g lämminsavulohta
- 400 g ruohosipulituorejuusto
- limepippuri
- sitruunapippuri
- 1 paprika
- 1 ruukku tuore tilli
Pinnalle:
- 300 g ruohosipulituorejuusto
- 150 g lämminsavulohi
- 100 - 200 g katkarapu
- 2 kananmuna
- tuore tilli
- lime
- ituja
- tuore rucola
Maalahden Limppu on hienostunut leipä, joka säilyttää mehevyytensä. Upea aromi tulee oikeuksiinsa herkullisten täytteiden kanssa. Valloita vieraasi juhlissa ja tarjoa upea voileipäkakku.
Voileipäkakku savulohesta
8 annosta
18 viipaletta Maalahden Limppua
n. 3 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä
350 g lämminsavulohta
400 g ruohosipulituorejuustoa
lime- tai sitruunapippuria
1 paprika
1 ruukku tilliä
Pinnalle:
300 g ruohosipulituorejuustoa
150 g lämminsavulohta
100-200 g isoja katkarapuja
2 keitettyä kananmunaa
tilliä
limenlohkoja
ituja
rucolaa
Leikkaa leipäviipaleista reunat.
Keitä vahva kasvis- tai kalaliemi vedestä ja fondista tai liemikuutiosta, jäähdytä.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja lado leipäviipaleita pohjalle. Paloittele koloihin leipäpaloja.
Kostuta leipäkerros kasvis- tai kalaliemellä.
Poista lämminsavulohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Hienonna se kulhoon ja vatkaa joukkoon ruohosipulituorejuusto. Mausta lime- tai sitruunapippurilla.
Paloittele joukkoon paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna joukkoon tilli.
Sekoita täyte ja tarkista maku.
Levitä kerros täytettä ja toista kerrokset. Muista kostuttaa leipäviipaleet.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Levitä päälle ruohosipulituorejuustoa ja koristele lämminsavulohella, katkaravuilla ja hienonnetulla kananmunalla.
Laita koristeeksi tilliä, ituja ja limenlohkoja.
Ripottele tarjoiluvadin reunoille rucolaa.