Gluteeniton kasvisvoileipäkakku
- 1 h Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl Biotta Punajuuritäysmehu
- 1 rkl psyllium
- 25 g tuore hiiva
- suola
- 1 dl öljy
- 2 tl rakuuna
- 2 dl tattarijauho
- 5 dl gluteeniton jauhoseos
- ½ l vesi
- 400 g yrttituorejuusto
- 1 kpl paprika
- ½ dl kevätsipuli
- mustapippuri
- 1 kpl maustekurkku
- 2-3 kpl tuore herkkusieni
- 1 rk tuore rucola
- 1 rkl sinappi
- 3 dl majoneesi
- 100 - 200 g maustamaton tuorejuusto
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 kpl suippopaprika
- 100 g miniluumutomaatti
- 1 kpl punasipuli
- viininsuolaheinä
- 100 -200 g kermajuusto
- kurkku
Gluteeniton kasvisvoileipäkakku
noin 15 annosta
5 dl Biotta Punajuuritäysmehua
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 tl rakuunaa
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Kostutus:
½ l vettä
½-1 Herbamare Kasvisliemitiivistekuutio
Täyte 1:
200 g yrttituorejuustoa
1 paprika
½ dl kevätsipulia
mustapippuria myllystä
Täyte 2:
200 g yrttituorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
1 maustekurkku
muutama tuore herkkusieni
kourallinen rucolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sinappia
Pinnalle:
3 dl majoneesia
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
muutama kourallinen rucolaa
1 dl pinjansiemeniä
1 suippopaprika
100 g miniluumutomaatteja
1 pieni punasipuli
viininsuolaheinää
100-200 g kermajuustoa
pala kurkkua
mustapippuria myllystä
Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy, rakuuna ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä isoksi palloksi. Laita leipä leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 26 cm irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja leipä tuntuu kevyeltä.
Jäähdytä ja leikkaa leivän päältä ja pohjalta hyvin ohut kerros pois. Leikkaa sitten leipä kolmeen yhtä paksuun osaan ja poista reunat.
Kiehauta vesi ja anna liemikuution liueta joukkoon. Jäähdytä liemi.
Vuoraa iso vati leivinpaperilla ja laita yksi leipäkerros vadille. Kostuta kasvisliemellä.
Kasvisliemen määrä on reilu, eikä se välttämättä kulu kokonaan.
Valmista täytteet.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon paprika ja kevätsipuli.
Mausta mustapippurilla. Sekoita lusikalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi.
Tarkista maku.
Valmista toinen täyte.
Laita yrttituorejuusto tai muu maustettu tuorejuusto kulhoon.
Hienonna maustekurkku, herkkusienet ja rucola ja lisää joukkoon. Mausta mustapippurilla ja sinapilla.
Sekoita lusikalla tai sähkövatkaimella ja tarkista maku.
Levitä toinen täytteistä leipäkerroksen päälle, laita päälle toinen leipäkerros, kostuta ja laita toinen täyte leivän päälle.
Laita pinnalle kolmas leipäkerros ja kostuta.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään kelmulla suojattuna.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita majoneesi ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille.
Ripottele pinnalle reilusti rucolaa.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla sekoitellen ja painele ne kakun reunalle.
Leikkaa suippopaprikasta ohuita renkaita, puolita miniluumutomaatit halutessasi ja kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Asettele ne kakun päälle ja koristele vielä viininsuolaheinällä.
Ota kermajuustosta ja kurkusta pienellä koristemuotilla kuvioita ja laita ne lopuksi kakun päälle.
Rouhi pinnalle hieman mustapippuria.
Tarjoa pian!
Vinkki!
Mikäli haluat kakusta maidottoman, käytä tuorejuuston tilalla maidottomia vastaavia valmisteita ja korvaa juusto esimerkiksi tofulla tai jätä se kokonaan pois.