Skumppakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 12 Annosta
Skumppakakku
Yhteistyössä Astra Wines Yhteistyössä Astra Wines

Kaupallinen yhteistyö Astra Wines

Skumppakakku on kevään tyylikkäin ja maistuvin kakku! Kokeile vaikka! Tämä aikuiseen makuun sopiva kakku on kostutettu perinteisellä menetelmällä tehdyllä sitruksisella ja aprikoosisella klakssikkokuohuviini Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut’lla ja sitä löytyy myös täytteestä. Pinnan mansikat ovat saaneet päälleen kuohuviinikiilteen. Täytteessä maistuu mansikoiden lisäksi myös ihastuttava valkosuklaa.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 2 l vettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl paloiteltuja tuoreita mansikoita
  • ½-3/4 dl sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • ½ dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
Kostutus:
  • 1-2 dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
Pinnalle:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • 2 dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
  • 1 dl hyytelösokeria
Reunoille:
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
  • muutama marenki

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
  • Laita paistovuokaan puhdas leivinpaperi pohjalle.
  • Halkaise kakku kahteen osaan ja nosta pohjaosa vuoan pohjalle.
  • Kostuta kuohuviinillä. Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, paloitellut mansikat ja sokeri.
  • Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Sekoita valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.
  • Kuumenna kuohuviini ja purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen ja kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle.
  • Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta kuohuviinillä.
  • Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  • Levitä pinnalle mansikkahilloa. Paloittele päälle mansikat.
  • Valmista kiille.
  • Kuumenna kuohuviini kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
  • Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Sivele liemi mansikoiden päälle pullasudilla tai lusikoi päälle lusikalla.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja murusta päälle halutessasi muutama marenki.
  • Tarjoa!
Skumppakakku

Kauppalista

Yhteistyössä