Skumppakakku
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 12 Annosta
Kaupallinen yhteistyö Astra Wines
Skumppakakku on kevään tyylikkäin ja maistuvin kakku! Kokeile vaikka! Tämä aikuiseen makuun sopiva kakku on kostutettu perinteisellä menetelmällä tehdyllä sitruksisella ja aprikoosisella klakssikkokuohuviini Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut’lla ja sitä löytyy myös täytteestä. Pinnan mansikat ovat saaneet päälleen kuohuviinikiilteen. Täytteessä maistuu mansikoiden lisäksi myös ihastuttava valkosuklaa.
Advertising information
Ainekset
12 annosta
Pohja:
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2 l vettä
- 4 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl paloiteltuja tuoreita mansikoita
- ½-3/4 dl sokeria
- 100 g valkosuklaata
- ½ dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
Kostutus:
- 1-2 dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
Pinnalle:
- 2 dl mansikkahilloa
- 5 dl tuoreita mansikoita
- 2 dl Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviiniä
- 1 dl hyytelösokeria
Reunoille:
- 4 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- muutama marenki
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
- Laita paistovuokaan puhdas leivinpaperi pohjalle.
- Halkaise kakku kahteen osaan ja nosta pohjaosa vuoan pohjalle.
- Kostuta kuohuviinillä. Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, paloitellut mansikat ja sokeri.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.
- Kuumenna kuohuviini ja purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen ja kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle.
- Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta kuohuviinillä.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Levitä pinnalle mansikkahilloa. Paloittele päälle mansikat.
- Valmista kiille.
- Kuumenna kuohuviini kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
- Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Sivele liemi mansikoiden päälle pullasudilla tai lusikoi päälle lusikalla.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja murusta päälle halutessasi muutama marenki.
- Tarjoa!