Punajuuri-homejuustopiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- lehtitaikinalevy
- puuroriisi
- vesi
- maito
- punajuuri
- tumma siirappi
- suola
- mustapippuri
- meirami
- sinihomejuusto
- kananmuna
Valmiista lehtitaikinalevyistä valmistat herkullisen suolaisen piiraan. Homejuuston voit korvata myös vuohenmaitojuustolla.
Punajuuri-homejuustopiirakka
9-12 annosta
1 kg lehtitaikinalevyjä
1 ½ dl puuroriisiä
2 ½ dl vettä
5 dl maitoa
100-200 g kypsiä punajuuria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl meiramia
50 g sinihomejuustoa
Pinnalle:
1 kananmuna
50 g sinihomejuustoa
Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan.
Asettele kolmea levyä lukuun ottamatta lehtitaikinalevyt vieretysten uunipellille ja nipistä taitekohdat kiinni.
Valmista täyte.
Laita puuroriisi kattilaan. Lisää joukkoon vesi.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito ja anna kiehua kunnes riisipuuro on valmis.
Soseuta punajuuret ja lisää joukkoon. Mausta siirapilla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Murustele joukkoon homejuusto. Sekoita tasaiseksi.
Jaa seos sulaneiden taikinalevyjen päälle reunoja myöten.
Leikkaa ylimääräisistä taikinalevyistä taikinapyörällä kuvioita tai raitoja piiraan pinnalle.
Voitele taikinakoristeet munalla.
Ripottele pinnalle sinihomejuustomuruja.
Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kauniin värinen.
HUOM! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.