Lehtevä kinkkupiiras
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtevä Kaurataikinalevy
- 2-3 rkl punainen pestokastike
- (vaihtoehto) vihreä pestokastike
- 200-250 g palvikinkku
- 10 miniluumutomaatti
- (vaihtoehto) kirsikkatomaatti
- 2 ½ dl kuohukerma
- (vaihtoehto) ruokakerma
- 3 kananmuna
- 150-200 g juustoraaste
- suola
- tuore persilja
Lehtevä kinkkupiiras on helppotekoinen herkku niin arkeen kuin juhlahetkeenkin.
Myllyn Paras Lehtevät kaurataikinalevyt sopivan niin annospalojen kuin isommankin piiraan valmistukseen. Täytteissä voit käyttää mielikuvitustasi tai käyttää mitä jääkaapista löytyy.
Lehtevä kinkkupiiras
12 annosta
1 pkt Myllyn Paras Lehteviä Kaurataikinalevyjä
2-3 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
200-250 g palvinkinkkua
n. 10 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
2 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa
3 kananmunaa
150-200 g juustoraastetta
ripaus suolaa
(persiljaa)
Ota Lehtevät kaurataikinalevyt sulamaan noin tunti ennen paistamista.
Vuoraa suorakaiteen mallinen reunallinen uunivuoka leivinpaperilla ja laita kaurataikinalevyt vieretysten vuokaan.
Levitä pinnalle punainen tai vihreä pestokastike.
Paloittele palvinkinkku kuutioiksi tai suikaleiksi ja ripottele päälle.
Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja levitä pinnalle.
Sekoita kerma ja kananmunat keskenään. Lisää juustoraaste ja ripaus suolaa. Lisää joukkoon halutessasi hienonnettua persiljaa. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.