Solmusämpylät
- 15 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2½ dl maito
- (vaihtoehto) vesi
- ¼ tuore hiiva
- ½ tl suola
- 1 rkl fenkoli
- (vaihtoehto) kumina
- ½ dl Dansukker leipäsiirappi
- 2 dl grahamjauho
- 3½ dl vehnäjauho
- ½ dl rypsiöljy
- ½ dl oliiviöljy
Voiteluun:
- 1 kananmuna
- (vaihtoehto - ½ dl) maito
Pinnalle:
- pellavansiemeniä
- seesaminsiemeniä
Aamiaispöydän tai keittolounaan seurana tarjottavat solmusämpylät ovat hauskan näköisiä ja helposti valmistuvia. Kokeile myös lasten kanssa! Tuplaa ainekset, mikäli haluat leipoa kerralla enemmän sämpylöitä.
Solmusämpylät
10 kpl
2½ dl maitoa tai vettä
¼ tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
1 rkl fenkolia tai kuminaa
½ dl Dansukker Leipäsiirappia
2 dl grahamjauhoja
n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
Voiteluun:
1 kananmuna tai ½ dl maitoa
Pinnalle:
pellavansiemeniä tai seesaminsiemeniä

Mittaa kädenlämpöinen neste kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, fenkoli tai kumina ja leipäsiirappi joukkoon ja sekoita. Lisää graham- ja vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa vielä joukkoon rypsi- tai oliiviöljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyöritä ensin palloiksi ja siitä noin 25 cm pitkiksi tangoiksi. Käännä solmuiksi ja kohota vielä liinan alla. Voitele rikotulla kananmunalla tai maidolla. Ripottele pinnalle pellavan- tai seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa kauniin värisiksi.