Focaccia

  • 5 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Focaccia
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

45 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Focaccia on perinteinen, helppotekoinen italiainen leipä. Se maistuu erinomaisesti esimerkiksi salaattien ja keittojen seurana. Tai ihan sellaisenaan.

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 20 kpl kivettömiä oliiveja
  • oliiviöljyä
  • suolaa
Pinnalle:
  • 10-15 kpl kirsikkatomaatteja TAI
  • tomaatteja puolittuina lohkoina (vaihtoehto)
  • 200 g mozzarellapalloja
  • 20 kpl kivettömiä oliiveja
Voiteluun:
  • oliiviöljyä
Pinnalle:
  • ripaus suolaa

Ohje

  • Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  • Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa.
  • Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.
  • Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
  • Paloittele ja tarjoa focaccia lämpimänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: