Feta-pestohyrrät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maitorahka
- voi
- margariini
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- vihreä pesto
- fetajuusto
- kananmuna
Näitä suolaisia paloja tein lasten syntymäpäiville tuplasatsin.
Sekoitettu rahka-voitaikina on helppotekoinen, eikä vaadi kohottamista, sillä nostatusaineena on leivinjauhe.
Voit laittaa väliin mitä mieli tekee. Kokeile tonnikalaa, jauhelihatäytettä, kasvistäytettä tai vaikka maustettua tuorejuustoa.
Hyrrät on paistettu Brunon viinerivuoissa.
Feta-pestohyrrät n. 40 kpl
Sekoitettu rahka-voitaikina:
500 g maitorahkaa
500 g voita tai margariinia
1 l vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
400 g vihreää pestoa
200 g fetajuustoa
Voiteluun: muna
Sekoita keskenään rahka ja voi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
Voitele levyt pestolla, murusta pinnalle fetajuustoa.
Käännä tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi viipaleiksi.
Nosta viipaleet Brunon viinerivuokiin ja voitele kananmunalla.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta saa kauniin värin.
