Ruokaisa kolmen juuston salaatti

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

74 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 pss Vihreäkeiju makea friseesalaatti
  • 200 g mustaleima-emmental juusto
  • 125 g mozzarellajuusto
  • 120 g leipäjuusto
  • 1 päärynä
  • ½ cantaloupemeloni
  • ½ kurkku
  • 200 g kirsikkatomaatti
  • miniluumutomaatti
  • 2-3 tuore viikuna
  • 1 avokado
  • 1 tl sitruunamehu
  • rypsiöljy
  • avokadoöljy
  • sitruuna-oliiviöljy
  • 2 vaalea leipä
  • 5 dl turkkilainen jogurtti
  • ½- 1 ruukku Vihreäkeiju korianteri
  • suola
  • mustapippurirouhe

Salaatit sopivat kaikkiin vuodenaikoihin ja kaikenlaisiin juhliin.
Pikkujouluaika on alkanut ja tarjoilu mietityttää monia.
Kolmen juuston salaatti on samaan aikaan raikas ja ruokaisa.
Tämä sopii tarjolle sellaisenaan tai muun tarjottavan kanssa.

Ruokaisa kolmen juuston salaatti
6-8 annosta

1 pss Vihreäkeiju makea friseesalaattia
200 g Mustaleima Emmentalia
125 g mozzarellajuustoa
120 g leipäjuustoa
1 päärynä
½ pieni cantaloupemeloni
½ kurkku
200 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
2-3 viikunaa

1 avokado + 1 tl sitruunamehua

Lisäksi:
sitruunalla maustettua rypsi- tai avokado- tai oliiviöljyä
2 vaaleaa leipäviipaletta

Kastike:
5 dl turkkilaista jogurttia
½- 1 ruukku Vihreäkeiju korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Laita salaatti tarjoiluvadille. Paloittele emmental, mozzarella ja leipäjuusto paloiksi.
Kuori ja paloittele päärynä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele myös cantaloupemeloni.
Kuutioi kurkku ja puolita miniluumutomaatit. Lohko viikunat.
Halkaise avokado ja poista siemen. Paloittele hedelmäliha ja purista joukkoon hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kokoa ainekset salaattivadille.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leipä.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipä saa hieman väriä. Jäähdytä ja lisää salaatin joukkoon.

Valmista seuraksi kastike.
Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettua korianteria, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä