Leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeiju

Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa, mutta on myös mainio joulupöydän tai vuoden vaihteen salaatti. Valmista kastikkeeksi upea pestokastike, jossa maistuu upea lehtipersilja.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
  • ½ purjosipuli
  • 100 g miniluumutomaatti
  • 200 g leppäsavujuusto
  • 1 dl paahdettu cashewpähkinä
  • 1 omena
Yrtti-pestokastike:
  • 2 ruukkua Vihreäkeiju lehtipersilja
  • 70 g leppäsavujuusto
  • (vaihtoehto) parmesaanijuusto
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½-2 dl oliiviöljy
  • suola

Valmistusohje

  • Laita jääsalaatti tarjoiluvadille.
  • Halkaise purjosipuli pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita salaattivadille.
  • Kuutioi leppäsavujuusto. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen ja lisää joukkoon. Kuori ja kuutioi omena. Jätä omenat sivuun.
  • Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashewpähkinät (paahda halutessasi), kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen.
  • Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  • Sekoita omenapalat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi.
  • Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä