Leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
- ½ purjosipuli
- 100 g miniluumutomaatti
- 200 g leppäsavujuusto
- 1 dl paahdettu cashewpähkinä
- 1 omena
Yrtti-pestokastike:
- 2 ruukkua Vihreäkeiju lehtipersilja
- 70 g leppäsavujuusto
- (vaihtoehto) parmesaanijuusto
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½-2 dl oliiviöljy
- suola
Valmistusohje
- Laita jääsalaatti tarjoiluvadille.
- Halkaise purjosipuli pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita salaattivadille.
- Kuutioi leppäsavujuusto. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen ja lisää joukkoon. Kuori ja kuutioi omena. Jätä omenat sivuun.
- Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashewpähkinät (paahda halutessasi), kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen.
- Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
- Sekoita omenapalat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi.
- Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.
Uusin Viikon ruokalista®
Viikon ruokalista® vko 49/2024
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin