Kinkku-pastasalaatti
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Kinkku-pastasalaatti on yksi suomalaisten suosikkisalaateista. Pastasalaatit maistuvat kaiken ikäisille. Kotimaisesta simpukkapastasta valmistettu salaatti on sopivan mieto ja sopii arkeen ja juhlahetkiin. Kinkun voit korvata halutessasi broilerilla ja maustaa kastiketta currylla.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 4 dl Myllyn Paras Simpukkapastaa
- 400 g saunapalvikinkkua
- 200 g juustoa
- 1-2 omenaa
- 2 maustekurkkua
- 1 punainen paprika
- 250 g tummia siemenettömiä viinirypäleitä
- 425/225 g mangoviipaleita
- 2 prk kermaviiliä
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja simpukkapasta. Keitä 7-8 minuuttia ja valuta.
- Huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa saunapalvikinkku ja juusto suikaleiksi tai kuutioiksi.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa suikaleiksi ja kuutioiksi.
- Paloittele myös maustekurkku ja paprika. Puolita viinirypäleet halutessasi.
- Paloittele valutettu mango.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Sekoita kermaviili, majoneesi, sinappi, viinietikka ja suola ja kääntele salaatin joukkoon.
- Tarkista maku.
- Hienonna kinkku-pastasalaatin pinnalle tuoretta persiljaa.