Kinkku-juusto-pastasalaatti 80:lle hengelle

  • 2 h Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

121 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä salaatti on tehty ystäväni isän 60 vuotisjuhliin. Hän (ystäväni) valitsi mieleisen ohjeen blogistani, mutta toivoi, että muuttaisin ainesten suhteita hieman edullisempaan suuntaan. Siksi laitoin tämän toistamiseen tänne. Joku jo ihmettelikin, miten pystyn arvioimaan kuinka paljon salaattia pitää valmistaa.

Salaatin kokonaispaino noin 12 kg. Tilavuutena noin 1,5
ämpärillistä.

Se on loppujen lopuksi yksinkertaista. Mietitään mitä kaikkea muuta on tarjolla ja suhteutetaan sen mukaan sopiva annoskoko per henkilö. Tässä salaatissa annoskoko on noin 150 g. Tarjolla oli lämmintä ruokaa, lisäkesalaattia, leipiä jne. Lisäksi mulla alkaa olla kokemusta sen verran isoille määrille valmistamisesta, että osaan (vaikka sanonkin) arvioida aika hyvin määriä. Se on totta, että jotkut eivät ota ollenkaan, toiset syövät enemmän, mutta usein se ei juurikaan vaikuta lopulliseen menekkiin. Tärkeää on, että kaikille riittää, muttei sitä tarvitse silti varata järjettömiä määriä henkeä kohden. En tiedä miten tämä salaatti on uponnut vieraisiin, onko se riittänyt, vaiko loppunut, vai onko sitä kenties jäänyt tolkuttomasti yli. Saan vastauksen varmasti, kunhan juhlat on juhlittu.

Advertising information

Ainekset

80 annosta
  • 1,5 kg (raaka-paino) pientä Tricolori-simpukkapastaa
  • 1,7 kg maalaiskinkkua
  • tai palvikinkkua (huomioi hävikki, muutama sata grammaa)
  • 1,6 kg kermajuustoa
  • 2 l (n. 1,8 kg) majoneesia
  • 2 kg kermaviiliä
  • paprikajauhetta
  • 1 puntti/2 ruukkua persiljaa
  • ½-1 kg tummia rypäleitä
  • 1 kg kirsikkatomaatteja
  • 1 kg hunajamelonia (hävikkiä syntyy kuorista ja siemenistä)
  • 2 isoa purkkia ananasta renkaina/paloina

Ohje

  • Pilko kaikki ainekset.
  • Leikkasin kinkun suikaleiksi, juuston ja ananaksen kuutioiksi, kirsikkatomaatit ja rypäleet puolitin.
  • Hunajamelonista otin palloraudalla palloja ja loput rippeet leikkasin pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kermaviili, majoneesi ja paprikajauhe.
  • Silppua persilja.
  • Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä.
  • Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä pysäyttääksesi jälkikypsymisen.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Koristeeksi jätin hieman tomaatteja, rypäleitä ja persiljaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: