Rypsiporsaan grilliboxi, yrtti-bulgur ja mangochutney

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • HK Rypsiporsas grilliboxi
  • öljy
  • mango
  • sipuli
  • punainen chilipaprika
  • inkivääri
  • valkosipulinkynsi
  • vaalea viinietikka
  • hillosokeri
  • mustapippuri
  • vesi
  • rypsiöljy
  • kasvisliemikuutio
  • bulgur
  • vihreä pestokastike
  • siemensekoitus
  • basilika
  • rucola

Valmista mausteinen mangochutney ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Laita grilli kuumenemaan ja kypsennä possun niska- ja sisäpaistipihvit, sekä miniribsit molemmin puolin.
Valmista sillä aikaa pestolla ja tuoreilla yrteillä maustettu bulgurlisäke.

Rypsiporsaan grilliboxi, yrtti-bulgur ja mangochutney
n. 4 annosta

HK Rypsiporsas® Grilliboxi 1,4 kg
öljyä grilliparilan voiteluun

Mangochutney:
500 g mangoa kuutioina
1 iso sipuli silputtuna
1/2 punainen chilipaprika hienonnettuna
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl vaaleaa viinietikkaa
2 dl hillosokeria
mustapippuria myllystä

Yrtti-bulgur:
4 dl vettä + 1 rkl rypsiöljyä
1/2 kasvisliemikuutio
4 dl bulguria
100 g vihreää pestokastiketta
1 dl siemensekoitusta (esim. paahdettuja auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna
kourallinen rucolaa

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
Voitele grilliritilä tai -parila ja grillaa lihat keskilämmöllä molemmin puolin grillikuvun alla.

Valmista mangochutney.
Leikkaa tuoreesta tai valutetusta säilykemangosta tasakokoisia kuutioita.
Hienonna sipuli, chilipaprika, inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Laita ainekset kasariin ja mittaa joukkoon viinietikka.
Kiehauta.
Lisää hillosokeri joukkoon sekoittaen ja rouhi joukkoon mustapippuria.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Laita chutney kuumennettuun lasipurkkiin ja kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto.
Anna chutneyn jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Valmista yrtti-bulgur.
Kiehauta vesi ja öljy kattilassa.
Nosta pois liedeltä ja mittaa kattilaan bulgur.
Anna turvota kannen alla noin kymmenen minuuttia.
Sekoita joukkoon pestokastike ja siemensekoitus.
Hienonna joukkoon tuoretta basilikaa ja ripottele pinnalle rucolaa.

Leikkaa miniribsit paloiksi ja nauti pihvien, mangochutneyn ja yrtti-bulgurin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä