Savujuustoiset lyttyperunat

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 6 peruna
  • 2-3 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
  • suola
  • 6 salvian lehti
  • 150 g Herkkujuustola Savuhilma
  • 1 kananmuna

Savujuustoiset lyttyperunat ovat ihana lisäke liha-, kala- ja kanaruokien kanssa. Hyödynnä edelliseltä aterialta jääneet perunat.
Kotimaisen Herkkujuustolan SavuHilma on upea, sopivan mieto, savuinen juusto, jonka löydät kauppasi juustohyllystä. Jos et löydä, pyydä kauppiastasi tilaamaan.

Savujuustoiset lyttyperunat
6 annosta

6 keskikokoista tai isoa kypsää perunaa
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa ripotellen

6 salvian lehteä
n. 150 g Herkkujuustola SavuHilma juustoa
1 kananmuna

Laita kypsät perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä perunat käsin tai lihanuijalla lyttyyn. Valuta pinnalle rypsi- tai oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Jaa salvianlehdet perunoiden päälle. Raasta SavuHilma ja sekoita rikotun kananmunan kanssa keskenään. Levitä juusto-kananmunaseos perunoille ja kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut kauniin väriseksi.

Koristele halutessassi salvialla.

Tarjoa paistetun tai grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa tai vaikkapa kasvispihvien seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä