Savujuustoiset lyttyperunat
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 6 peruna
- 2-3 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- suola
- 6 salvian lehti
- 150 g Herkkujuustola Savuhilma
- 1 kananmuna
Savujuustoiset lyttyperunat ovat ihana lisäke liha-, kala- ja kanaruokien kanssa. Hyödynnä edelliseltä aterialta jääneet perunat.
Kotimaisen Herkkujuustolan SavuHilma on upea, sopivan mieto, savuinen juusto, jonka löydät kauppasi juustohyllystä. Jos et löydä, pyydä kauppiastasi tilaamaan.
Savujuustoiset lyttyperunat
6 annosta
6 keskikokoista tai isoa kypsää perunaa
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa ripotellen
6 salvian lehteä
n. 150 g Herkkujuustola SavuHilma juustoa
1 kananmuna
Laita kypsät perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä perunat käsin tai lihanuijalla lyttyyn. Valuta pinnalle rypsi- tai oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Jaa salvianlehdet perunoiden päälle. Raasta SavuHilma ja sekoita rikotun kananmunan kanssa keskenään. Levitä juusto-kananmunaseos perunoille ja kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut kauniin väriseksi.
Koristele halutessassi salvialla.
Tarjoa paistetun tai grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa tai vaikkapa kasvispihvien seurana.