Maalahden Limppua, muikkuja ja piparjuurimajoneesia

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limppu

Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi.
Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi.
Helpolla herkullista ja näyttävää.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 8-10 viipaletta maalaahden limppua
  • 300 g muikkuja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pankojauhoja TAI
  • 2 dl ruisjauhoja
  • ¼ dl suolaa
  • voita
Piparjuurimajoneesi:
  • 1 kananmunan keltuainen
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • tuoretta tilliä

Ohje

  • Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti.
  • Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.
  • Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa.
  • Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
  • Valmista majoneesi.
  • Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee.
  • Tarkista maku.
  • Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: