Maalahden Limppua, muikkuja ja piparjuurimajoneesia
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 8-10 viipaletta maalaahden limppua
- 300 g muikkuja
- 1 kananmuna
- 2 dl pankojauhoja TAI
- 2 dl ruisjauhoja
- ¼ dl suolaa
- voita
Piparjuurimajoneesi:
- 1 kananmunan keltuainen
- ripaus suolaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 2 dl rypsiöljyä
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
- Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti.
- Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.
- Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa.
- Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
- Valmista majoneesi.
- Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee.
- Tarkista maku.
- Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.