Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 1 kiviuunipatonki
  • ciabatta
  • 1 dl punainen pestokastike
  • 100 g pepperoni
  • 2-3 tomaatti
  • 3-4 pkt Galbani Mozzarellajuusto
  • tuore basilika
Punainen pestokastike
  • 5-6 aurinkokuivattu tomaatti
  • 1/2 säilötty jalapeno
  • paahdettu paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl suola
  • mustapippuri
  • 1 1/2 dl oliiviöljy
  • 25 g parmesaanijuusto
  • 1/2 dl pinjansiemen
  • cashewpähkinä

Ihastuttavat illanistujaisleivät syntyvät vähällä vaivalla, mutta maistuvat sitä herkullisimmilta.
Kokeile pestokastikkeen tilalle myös muita maustekastikkeita.

Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
8-10 annosta

1 iso kiviuunipatonki tai muutama ciabatta
1 dl punaista pestokastiketta vai muuta maustekastiketta
n. 100 g pepperoniviipaleita
2- 3 tomaattia
3-4 pkt (á 180/340 g/pkt) Galbani Mozzarellajuustoa
basilikaa

Leikkaa patonki tai ciabatta sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise ne.
Voitele leikkauspinta punaisella pestokastikkeella.
Lado päälle pepperoniviipaleita, viipaloituja tomaatteja ja viipaloitua mozzarellajuustoa.
Laita leivät 250 -asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes juusto on sulanut. Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa heti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Punainen pestokastike
1½-2 dl valmista kastiketta

5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi.
Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: