Juustotarjotin ja viikunahilloa

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

Juustotarjotin
  • Herkkujuustola Vilho extra vahva kypsytetty juusto
  • Herkkujuustola Hilma
  • Herkkujuustola Savuhilma
  • Herkkujuustola Olli
  • Herkkujuustola PunaHeidi
  • Herkkujuustola Metsuri punahomejuusto
  • Herkkujuustola Heidi
  • Herkkujuustola Väinö camembert valkohomejuusto
  • Herkkujuustola Tuhka-Heidi
Lisäksi:
  • voileipäkeksilajitelma
  • viinirypäle
  • kiivi
  • tuore mandariini
  • (vaihtoehto) tuore satsuma
  • luumu
  • granaattiomena
  • tuore päärynä
  • appelsiinimarmeladi
  • vadelmamarmeladi
Viikunahillo:
  • 300 g tuore viikuna
  • 2 rkl vesi
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 125 g hillosokeri

Nyt herkutellaan kotimaisilla juustoilla!
Pimeät illat ja kynttilänvalo. Siinäpä mainio tunnelma herkullisen juustotarjottimen rakentamiseen. Tämä juustotarjotin on koottu Herkkujuustolan juustoista, joista löytyy suosikki jokaiselle. Pidätkö enemmän vahvoista juustoista vai oletko mietojen juustojen ystävä? Ehkä pidätkin erilaisista homejuustoista? Tutustu valikoimaan ja pyydä K-kauppiasta tilaamaan, mikäli et löydä juustoja suoraan hyllystä. Huomioi, että osa juustoista myydään irtopakattuna. Tämän juustotarjottimen seuraksi on valmistettu itse kiehautettu viikunahillo, joka on juuston kuin juuston kaveri. Varaa juustoja noin 150-200 g per herkkusuu.

Herkkujuustola - juustotarjotin ja viikunahilloa

Juustotarjotin ja viikunahilloa

Vilho
Hilma
SavuHilma
Olli
PunaHeidi
Metsuri
Heidi
Väinö
Tuhka-Heidi

Lisäksi:
viikunahilloa
voileipäkeksilajitelma
viinirypäleitä
kiivi-hedelmää
mandariineja tai satsumoita
luumua
granaattiomenaa
päärynää
appelsiinimarmeladia
vadelmamarmeladia

Viikunahillo:
300 g tuoreita viikunoita
2 rkl vettä
1 kanelitanko
1 tähtianis
125 g hillosokeria

Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Laita viikunapalat kattilaan ja laita joukkoon vesi, kanelitanko ja tähtianis.
Kiehauta.
Lisää hillosokeri vähitellen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Anna hillon jähmettyä muutama tunti tai yön yli. Mikäli et käytä hilloa heti, säilö se lämpimänä puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Vilho, puolikova kypsytetty kittijuusto
Vilho on voimakas juustoperheen isä.
Vilho on maultaan rauhallinen ja täyteläinen.

Hilma, puolikova kittijuusto
Hilma on Herkkujuustolan juustoperheen äiti, luonteeltaan lempeä ja voimakas. Hilman nimikkojuusto sopii erinomaisesti myös racletteen.

Väinö, valkohomejuusto
Väinö on nuorena vaalea ja mieto juusto. Vanhetessaan sen luonne muuttuu voimakkaaksi ja se saa valkohomejuustoille tyypillisen herkkusienimäisen aromin.

Heidi, valkohomejuusto
Heidi on lempeä, hapokas ja pehmeä valkohomejuusto. Heidin nimikkojuusto sopii erityisesti juustotarjottimelle Vilhon seuraksi.

SavuHilma on mieto savustettu juusto, joka antaa oman makunsa juustotarjottimelle. Mainio myös salaateissa.

PunaHeidi, pehmeä punahomejuusto

Metsuri, pehmeä punahomejuusto mäntyviilussa. Sopii juustotarjottimelle ja sulatettuna vaikka dippailuun.

TuhkaHeidi, mieto ja pehmeä tuhkavalkohomejuusto

Olli, mieto valkohomejuusto

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä