Gschwellti
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Herkkujuustola
Herkkujuustolan sveitsiläinen juustomestari toivoi syksylle reseptiksi sveitsiläistä Gschwellti -reseptiä. Täytyy tunnustaa että ruokalaji kuulosti aivan vieraalta. Tutkailin ulkomailta löytyviä reseptejä ja tein oman versioni. Sitä en tiedä mitä asiantuntija tästä tuumaa, mutta nämä olivat todella herkullisia. Mainio tarjottava arkena, mutta myös illanistujaisissa. Kokeile! Lämpimän perunan kanssa tarjottavat lisukkeet kannattaa valita siten, että tarjolla on suolaisen lisäksi makeaa. Ihana Hilma kittijuusto on sopivan vahva ja se maistuu taivaalliselta rapeaksi paistetun ja murennetun pekonin kanssa.
Voit valmistaa tarjoilun perunoita vaille valmiiksi jo etukäteen ja keittää perunat hieman ennen tarjoilua.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4-8 perunaa
- vettä
- suolaa
Lisäksi:
- 300 g pekonia
- 200-400 g Herkkujuustola Hilma Kittijuustoa
- 2-3 maustekurkkua
- 100 g miniluumutomaatteja TAI
- 100 g kirsikkatomaatti (vaihtoehto)
- terttu viinirypäleitä
- 3 rkl isoja kaprismarjoja
- maun mukaan vuonankaalia tai versoja
Kastike:
- 500 g maitorahkaa TAI
- 500 g maustamaton jogurtti
- 1-2 kevätsipulinvartta
- ½ limen raastettu kuori
- 1 limen mehu
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1 rkl sinappia, jossa sinapinsiemeniä
Valmistusohje
- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä ja pidä lämpiminä.
- Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja paista molemmin puolin rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva irtoaa. Leikkaa pieniksi muruiksi.
- Viipaloi Hilma kittijuusto.
- Paloittele maustekurkut.
- Laita tarjolle näiden lisäksi myös miniluumu- tai kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, kaprismarjoja ja vuonankaalia tai versoja.
- Sekoita maitorahkan tai jogurtin joukkoon hienonnettua kevätsipulia.
- Raasta joukkoon hyvin pestyn limen kuorta ja lisää puristettua limen mehua.
- Lisää ripaus suolaa, mustapippuria myllystä, hienonnettua persiljaa ja sinappia. Sekoita ja tarkista maku.
- Tarjoa kastike ja lisäkkeet lämpimien perunoiden kanssa.
- Voit painella perunaa lautasella hieman ruttuun tai tehdä viillon keskelle ja laittaa väliin juustoa ja muita täytteitä.
- Herkuttele gschwellti hyvässä seurassa!