Lasagne

  • 30 min Työaika
  • 1 h 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Lasagne
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Lasagne on ihastuttava arkiruoka, joka valmistuu helposti. Valmista juustokastike jauhelihakastikkeen hautuessa. Jauhelihan tilalla voit käyttää myös broileria tai kasviproteiinivalmisteita, kuten nyhtökauraa, härkistä tai tofua.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2 rkl avokadoöljyä (vaihtoehto)
  • 400 g jauhelihaa
  • ¾ tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 800 g paseerattua tomaattia TAI
  • 800 g tomaattimurskaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
Juustokastike:
  • 70 g voita
  • ¾ d vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • ¾ tl suolaa
  • 150 g juustoraastetta
Lisäksi:
  • 9 lasagnelevyä

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota ensin sipuleita ja lisää sitten jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla.
  • Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne joukkoon ja kääntele hetki.
  • Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti tai tomaattimurska. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mikäli käytät kuivattua basilikaa, lisää se yhdessä mustapippurin kanssa. Tuore basilika lisätään valmiiseen kastikkeeseen.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Valmista juustokastike.
  • Kuumenna voi pannulla, mutta älä ruskista.
  • Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja lisää sitten maito.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste. Ota esille iso reunallinen uunivuoka.
  • Laita pohjalle jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Toista kerroksia siten, että pinnalle jää juustokastike. Voit halutessasi ripotella pinnalle paiston loppuvaiheessa hieman juustoraastetta.
  • Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia.
  • Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Tarjoa lasagnen seuraksi raikasta salaattia tai ituja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä