Passio-Pavlova

Uusimmat reseptit
Advertising information
Testasin Dansukkerin sivuilla olevan upean keväisen Passio-Pavlovan ja suosittelen tätä lämpimästi vaikkapa pääsiäispöytään tai kevään ja kesän juhliin. Upea passiokastike todella kruunaa tämän rapean marenkiherkun.
Passio-Pavlova
8-10 annosta
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissijauhoja
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua
Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
2 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
Kastike:
2-4 passiohedelmää
1 dl vettä
½ dl Hyytelösokeri Multia
Pinnalle:
1 prk säilykeaprikoosia, valutettuna
Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon Siro erikoishieno sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Vatkaa joukkoon lopuksi maissijauhot ja valkoviinietikka.
Levitä marenki ilmavasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille reiluksi ympyräksi.
Paista uunin keskiritilätasolla 150 asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä.
Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunatahna.
Levitä täyte marenkipohjan päälle.
Koristele valutetuilla aprikoosipaloilla.
Valmista kastike marenkipohjan paistuessa.
Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin.
Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu.
Lisää Hyytelösokeri Multi.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia.
Laita seos muoviastiaan ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä vielä jääkaappiin.
Valuta raikasta passiokastiketta Pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä.