Marenki

  • 15 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Marenki

8 arvostelua. Keskiarvo: 2.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Marenki eli marengit

Marengit maistuvat sellaisenaan ja niitä voi käyttää kakkujen koristeeksi ja jälkiruokiin. Valmista kerralla iso määrä ja säilytä kuivassa paikassa suojattuna.
Näitä voit tarjota vaikka yllätysvieraille! Voit katsoa alta myös VoiceTVlle aikoinaan tehdyn videon.

Advertising information

Ainekset

100 annosta
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • noin 3 dl siro sokeria

Ohje

  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Voit käyttää keltuaiset muussa ruoanvalmistuksessa.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan  voimakkaasti vatkaten.
  • Pursota marengista ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 70-100 asteessa uunissa muutama tunti, kunnes marengit tuntuvat rapealta.
  • Vinkki! Voit valmistaa marengit myös mansikanmakuisesta ja kaakaotomusokerista. Nauti marenki kerrallaan!

Video: Marenki

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: