Makkarapihvit, juuressose ja uunijuurekset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nykyään saatan viihtyä ruokakaupassa melkeinpä tuntikausia, mikäli tilaisuus vaan antaa myöten.
Katselen mielenkiinnolla hyllyjä ja ihmettelen tuotteita joita on tarjolla.
Makkarahyllyiltäkin löytyy valikoimaa jo hyllymetreittäin.
Tällä kertaa mielenkiintoni kiinnittyi HK:n makkarapihveihin, joita oli myynnissä kolmea erilaista: Camping, Kabanossi ja Kabanossi Jahtipihvi.
Ihanan helppoa! Pihvi pannulle hetkeksi kuumenemaan ja ruoka onkin jo valmis. Lisäkkeisiin panostin hieman enemmän, mutta helposti nekin syntyivät.
Seuraksi tein syksyisiä uunijuureksia ja kätkinpä vielä perunasoseeseen kaupan pakastealtaasta löytynyttä lanttusosetta.
Superherkullista!
Ateria neljälle:
n. 20 g margariinia tai voita
1 pkt Camping Makkarapihvejä
Paista pihvit kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin, kunnes saavat hieman väriä.
Juuressose
1 1/2 kg jauhoisia perunoita
200 g Apetit lanttusosetta (pakastealtaasta, myydään 500 gramman pussissa)
suolaa maun mukaan
50-70 g margariinia
3-4 dl maitoa
Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Sulata tarvittava määrä lanttusosetta.
Soseuta perunat, mausta suolalla.
Lisää lanttusose, margariini ja maitoa, kunnes sose on halutun paksuista.
Tarkista maku.
Uunijuurekset
2 isoa porkkanaa
2-3 sipulia
1 (n. 300 g) keskikokoinen bataatti
suolaa
siirappia
n. 1 dl vettä
Kuutioi kuoritut porkkanat, lohko sipulit, kuutioi kuorittu bataatti.
Laita juurekset uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa, mausta reilulla määrällä siirappia.
Lisää joukkoon vesi.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä.
Voit sekoittaa aineksia kypsennyksen aikana muutamaan otteeseen.