Makkarakuulakastike

Uusimmat reseptit
Advertising information
Löysin kaupan makkarahyllyltä jännän tuotteen.
Kyseessä on Portti UkkoPekka kuulamix, joka sisältää makkarakuulia.
Pakkauksessa on 450 g pekoni-, juusto-, ja chilikuulia.
Niitä voi käyttää kastikkeissa tai vaikka cocktailtikuissa tavallisen makkaran tapaan.
Makkarakuulista saa herkullisen, hieman erimakuisen makkarakastikkeen arkiruoaksi.
Makkarakuulakastike
4 annosta
2 rkl margariinia
1 iso sipuli silppuna
450 g pussi Portti UkkoPekka kuulamix
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl vettä
3/4 dl ketsuppia tai 70 g purkki tomaattipyreetä
1 tl Dijon vanhanajan sinappia
n. 50 g kermajuustoa (esim. Riitan Herkku paprika-kermajuustoa)
(suolaa)
pippurisekoitusta
tilkka kermaa
Sulata rasva kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon makkarakuulat, kääntele hetken aikaa.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kääntele niin että jauhot sekoittuvat tasaiseksi.
Lisää vesi ja ketsuppi tai tomaattipyree, sekä sinappi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, jolloin kastike sakenee ja jauhot kypsyvät.
Lisää joukkoon kermajuustopaloja ja tilkka kermaa.
Lisää joukkoon pippurisekoitusta ja tarvittaessa suolaa. Tarkista maku.
Kiehauta.
Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta.