Makkaraa valkokastikkeessa

Uusimmat reseptit
Advertising information
Makkaraa valkokastikkeessa
75 g margariinia
n. 1 dl vehnäjauhoja
7,5 dl maitoa
2 tl sinappia
suolaa maun mukaan
ruohosipulia tai kevätsipulia silppuna
25 g margariinia
1 sipuli silppuna
400 g lenkkimakkaraa kuutioina
Sulata margariini kattilassa (haudekattila on turvallisin tähän tarkoitukseen, kastike valmistuu oikeastaan itsestään, kun ei tarvitse vahtia palaako pohjaan.) Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes sakenee. Hauduttele kastiketta kaikenkaikkiaan kymmenisen minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta lopuksi suolalla ja sinapilla. Sulata rasva pannulla, paista sipulisilppua ja makkarakuutioita hetki ja lisää ne kastikkeeseen. Ripottele joukkoon ruohosipulia tai kevätsipulia silppuna.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.