Makkara-kasvisgratiini

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

On ilahduttavaa huomata, että nykyään pakastealtaasta saa muutakin kuin keittojuureksia.
Monia tuotteita voi käyttää ihan sellaisenaankin, mutta mielikuvitusta käyttämällä tuotteista voi taikoa mitä erilaisempia ruokia.

Tämä ruoka ei kovin suurta luovuutta vaatinut, mutta maistui todella herkulliselta.

Makkara-kasvisgratiini

1 pss (750 g) Apetit Kasvisgratiinia (pakastealtaasta)
400 g Campingmakkaraa
100-150 g juustoraastetta

Laita kasvisgratiiniainekset laakeaan uunivuokaan.
Viipaloi tai kuutioi makkarat, paista niitä hetki pannussa ja sekoita sitten gratiiniainesten joukkoon.
Kypsennä ruokaa 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka kypsennystä vielä kymmenisen minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki! Jos haluat valmistaa ruoan alusta asti itse, tee näin:
Kuori ja paloittele haluamasi kasvikset ja keitä ne sopivan purtavaksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta lopuksi. (n. 700 g kuorineen)

Valmista juustoinen valkokastike:
50 g voita tai margariinia
n. 1 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
ripaus suolaa
100-150 g juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista niitä.
Sekoita joukkoon maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mausta suolalla.
Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste.
Laita keitetyt, valutetut kasvikset uunivuokaan yhdessä paloiteltujen makkaroiden kanssa ja kaada päälle juustokastike.
Kypsennä 225 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä