Vaniljainen omenapiiras
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1½ dl juokseva margariini
- 1 dl sokeri
- 1 kananmuna
- ½ dl kaurahiutale
- 2½ dl vehnäjauho
- 2 tl Dr.Oetker Leivinjauhe
- 1½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeri
Täyte
- nokare voi
- margariini
- 4 omena
- 1 tl kaneli
- ½-¾ dl vaalea siirappi
- 50 g Dr.Oetker mantelimassa
- 1 pss droetker vaniljavanukasainekset
- 5 dl maito
Omenoiden aika alkaa olla käsillä. Varhaisimmat lajikkeet ovat juuri näinä hetkinä jo kypsiä.
Perinteisin syksyn omenaherkku on tietysti piiras.
Vanilja keventää omenien kirpeyttä ja kaneli antaa ihanan maun ja herkullisen tuoksun.
Täyte on valmistettu Dr.Oetkerin pussissa myytävässä vaniljavanukasaineksesta, jota voi tarjota kylmänä jälkiruokalisäkkeenä, mutta myös lämpimissä jälkiruoissa.
Ohjeen mantelimassan voi halutessaan jättää pois.
Vaniljainen omenapiiras
n. 8 annosta
Pohja:
1½ dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Täyte:
nokare voita tai margariinia
4 keskikokoista omenaa lohkoina
1 tl kanelia
½-¾ dl vaaleaa siirappia
50 g Dr.Oetker Mantelimassaa murustettuna
1 pss Dr.Oetker Vaniljavanukasaineksia
5 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Sekoita juoksevan margariinin joukkoon sokeri, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna rasva kasarissa. Lisää omenalohkot, kaneli ja siirappi, anna kiehua muutama minuutti.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Murusta joukkoon mantelimassaa.
Sekoita pussillinen vaniljavanukasaineksia ja maitoa. Mausta seos vaniljasokerilla. Anna vetäytyä hetki ja kaada seos omenoiden päälle piirasvuokaan. Levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on hyytynyt.
Piiras on parhaimmillaan kylmänä ja jähmettyneenä.