Syksyinen omena-toscapiiras

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 2 ½ dl sokeri
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 dl öljy
  • margariini
  • 1 dl maito
Kuorrute
  • 2-4 omena
  • 100 g voi
  • 100 g mantelilastu
  • ½ t kaneli

Syysomenoista valmistat upean piiraan. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Syksyinen omena-toscapiiras
8 annosta

2 munia
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Kuorrute:

2-4 omenaa
100 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24-26 cm.
Paista pohjaa 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: