Omena-rahkapiirakka
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Omena-rahkapiirakka on ihana, makea tarjottava. Kotimaiset omenat houkuttavat keittiöön. Ihanat hillot, marmeladit, mehut, kiisselit ja jälkiruoat maistuvat taivaallisilta, mutta kahvihetken kruunaa itse leivottu tuoksuva ja mehevä omenapiirakka. Rapea pohja, mehevä vaniljainen täyte ja rouhea pinta, siinä on ainekset herkkuhetkeen.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Pohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 200 g vaniljanmakuista maitorahkaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelisokeria
- 1 kananmuna
- 3 omenaa
Muruseos:
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
- ½ dl ruokokidesokeria
- ½ dl mysliä
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri, lisää kananmuna vatkaten.
- Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Painele taikana halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita vaniljanmakuinen rahka, sokeri, vaniljasokeri, kanelisokeri ja kananmuna keskenään ja kaada taikinan päälle.
- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele viipaleet täytteen päälle lomittain.
- Sekoita rasva, ruokokidesokeri ja mysli murumaiseksi ja ripottele nokareita piirakan pinnalle. Ripottele päälle vielä kanelisokeria.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Nauti omena-rahkapiirakka hyvässä seurassa.