Mainio sitrustorttu

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

51 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 200 g digestive keksi
  • 75 g (sulatettuna) voi
Täyte:
  • 4 munankeltuainen
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 1 prk (3 dl) kondensoitu maito
  • 1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun:
  • 1-2 dl kuohukerma
  • 1-2 rkl Dansukker tomusokeri
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
  • tuore mansikka
  • tuore vadelma

Tämä sitrustorttu on niin herkullista, että sitä kannattaa varata reilusti. Valmistus on helppoa. Mainio tarjottava myös varakakuksi juhliin.

Mainio sitrustorttu
8 annosta

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu

Koristeluun:

1-2 dl kuohukermaa
1-2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

Mainio sitrustorttu

Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa.
Lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Vaahdota munankeltuaiset ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle.
Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.
Tarjoa kylmänä!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä