Mainio sitrustorttu
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive keksi
- 75 g (sulatettuna) voi
Täyte:
- 4 munankeltuainen
- ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1 prk (3 dl) kondensoitu maito
- 1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun:
- 1-2 dl kuohukerma
- 1-2 rkl Dansukker tomusokeri
- 1 tl Dansukker vaniljasokeri
- tuore mansikka
- tuore vadelma
Tämä sitrustorttu on niin herkullista, että sitä kannattaa varata reilusti. Valmistus on helppoa. Mainio tarjottava myös varakakuksi juhliin.
Mainio sitrustorttu
8 annosta
Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun:
1-2 dl kuohukermaa
1-2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)
Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa.
Lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Vaahdota munankeltuaiset ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle.
Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.
Tarjoa kylmänä!