Key Lime Pie

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Klassikko!

Key Lime Pie -piiras, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä limettipiiras, on amerikkalaisen keittiön lahja maailmalle. Tämä hapanta ja makeaa yhdistelevä hyydytetty kakku maistuu niin juhlissa kuin illanistujaisissa. Piiras on helppo valmistaa ja se on näyttävä kahvipöydän tarjottava esimerkiksi kevään juhlissa. Tässä hiukan mukaeltu resepti alkuperäisestä key lime -piiraasta.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Kakkupohja:
  • 150 g digestivekeksiä
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl maitoa
Täyte:
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 4-5 limetin mehu puristettuna
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 1 rkl limetin kuoriraastetta
Reunoille:
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • mansikoita
  • limettilohko
  • limen kuoriraastetta

Valmistusohje

  • Murusta keksit ja sekoita joukkoon öljy ja maito.
  • Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm.
  • Paista pohjaa 175 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
  • Valmista sillä aikaa täyte.
  • Sekoita munankeltuaiset, limen mehu, kondensoitu maito ja limen kuoriraaste tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
  • Jatka paistamista parikymmentä minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
  • Jäähdytä ja irroita vuoasta tarjoiluvadille.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Pursota kerma piiraan reunoille.
  • Koristele key lime pie tuoreilla mansikoilla, limelohkolla ja limetin kuoriraasteella.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä