Gluteeniton omenapiirakka

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 12 Annosta
Gluteeniton omenapiirakka
Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin

Gluteeniton omenapiiras maistuu ihanasti kookokselta. Mehevä piiras maistuu sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön tai kermavaahdon kruunaamana.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1 dl kookosnektaria
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 dl kookosjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljahauhetta
  • 1½ dl kookosmannaa
  • 1 dl kookosvettä
Pinnalle:
  • 4-5 omenaa
  • kookossokeria
  • kanelia

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon kookosnektari ja kookossokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  • Lisää kookosmanna ja kookosvesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
  • Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kookossokeria ja kanelia.
  • Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
  • Irrota hieman jäähtynyt piiras vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
  • Tarjoa halutessasi omenapiirakan seuraksi jäätelöä tai kermavaahtoa.

Yhteistyössä