Vegaaniset munkkirinkilät
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 5 dl mantelijuomaa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeria TAI
- 2 dl Dansukker Taloussokeria (vaihtoehto)
- 1 rkl kardemummaa
- 13-15 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl rypsiöljyä
Paistamiseen:
- 1 ½-2 l rypsiöljyä
Koristeluun:
- Dansukker Siro erikoishieno sokeria
Valmistusohje
- Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
- Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Laita kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota, että öljy alkaa poreilemaan hiljalleen.
- Pudota pieni taikinapala öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin värin.
- Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin.
- Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle.
- Siro erikoishienossa sokerissa molemmin puolin.
- Huom! Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella.
- Tarjoa vegaaniset munkkirinkilät vaikka heti.