Parhaat korvapuustit
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker kanssa.
Milloin olet viimeksi leiponut ihania, kanelisia korvapuusteja?
4.10 vietetään jo perinteistä Ruotsista levinnyttä kansainvälistä korvapuustipäivää!
Laita taikina kohoamaan ja ota lapset mukaan leipomaan herkullinen tuoksu kotiin. Korvapuustit sopivat niin arkeen kuin juhlaan.
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- ½ l maitoa
- 50 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl Dansukker Taloussokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 13 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita (sulatettuna) TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
- maun mukaan Dansukker Kanelisokeria
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- Dansukker Raesokeria TAI
- väriraesokeria (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää joukkoon suola, taloussokeri, kardemumma ja muna.
- Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten.
- Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi.
- Levitä päälle voita tai margariinia. Ripottele pinnalle kanelisokeria.
- Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja paina keskeltä korvapuustin muotoon.
- Kohota korvapuustit lämpimässä paikassa.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai väriraesokeria.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Tarjoa korvapuustit kylmän maidon tai kaakaon kanssa.