Mustikkapiirakka
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Piirakkapohja:
- 125 g voita TAI
- 125 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 400 g kondensoitua maitoa
- 1 limen raastettu kuori
- 3-4 limen puristettua mehua
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2-3 dl mustikoita
- 2-3 dl pensasmustikoita (vaihtoehto)
Pinnalle:
- mustikoita TAI
- pensasmustikoita (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
- Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
- Purista joukkoon limenmehut.
- Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
- Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
- Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
- Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla.
- Tarjoa mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.