Mustikkapiirakka

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mustikkapiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

36 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Yksi kesän odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Piirakkapohja:
  • 125 g voita TAI
  • 125 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 400 g kondensoitua maitoa
  • 1 limen raastettu kuori
  • 3-4 limen puristettua mehua
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 dl mustikoita
  • 2-3 dl pensasmustikoita (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • mustikoita TAI
  • pensasmustikoita (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
  • Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
  • Purista joukkoon limenmehut.
  • Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
  • Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
  • Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
  • Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla.
  • Tarjoa mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Mustikkapiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä