Mokkapalat yrttikoristeella

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mokkapalat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Vihreäkeiju

Kukapa ei pitäisi mokkapaloista? Mokkapalat sopivat niin arkeen kuin juhlaan ja pienellä lisällä saat taiottua niistä oikein salonkikelpoisia. Valmista mokkapalat normaaliin tapaan, leikkaa pieniksi neliöiksi ja koristele tuoreilla yrteillä. Minttu ja Sitruunamelissa ovat erinomaisia makean leivonnan yrttejä. Voit halutessasi lisätä koristeeksi myös tuoreita marjoja.

Advertising information

Gluteenittomat mokkapalat

Gluteenittomat mokkapalat

Tämä klassikko on helppo tehdä myös gluteenittomana.

Katso resepti tästä

Ainekset

20-30 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½-¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 ½ dl maitoa
Pinnalle:
  • 300 g tomusokeria
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3-4 rkl vahvaa kahvijuomaa
  • 50 g sulatettua voita
Koristeluun:
  • Vihreäkeiju Sitruunamelissaa TAI
  • Vihreäkeiju Minttua (vaihtoehto)
  • noin 200 g tuoreita vadelmia, mansikoita, mustikoita tai muita marjoja

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi ja maito.
  • Kääntele taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.
  • Laita tomusokeri kulhoon ja mittaa joukkoon sokeroimaton kahvijuoma ja sulatettu voi.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä vielä lämpimän mokkapalapohjan päälle kauttaaltaan.
  • Leikkaa pieniksi annospaloiksi.
  • Koristele mokkapalat jäähtyneenä sitruunamelissalla tai mintulla ja tuoreilla marjoilla.
Mokkapalat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä